Sla over naar hoofdcontent
BeginpaginaOnline spellenSooS ledenHulpvragenSpeluitlegBetrouwbaarheidOver SooSStadspagina BredaNieuwsContact

Online Bingo

Doe mee met de online Bingo tijdens de week van de eenzaamheid

Van 29 september t/m 6 oktober wordt de week tegen eenzaamheid georganiseerd. Helaas is eenzaamheid een groeiend probleem, zeker onder senioren. Meer dan de helft van de 75- plussers voelt zich eenzaam. De sociale cohesie die er vroeger was, is door de individualisering van de samenleving minder terug te vinden. We kennen vaak onze buren al niet meer, ook doordat mensen steeds vaker verhuizen.

Daarom steunen wij de Week van de Eenzaamheid van harte.

Op vrijdagmiddag 30 september om 16:00 uur organiseren wij een online bingo in samenwerking met de lezers van het senioren platform Langer Thuis in Huis.Hoe doet u mee:

  1. U maakt een account aan op www.soos.nl (dit is gratis en u ontvangt 100 SooS munten) of log in als u al een account heeft.  U kunt dit het beste gelijk nu even doen, zodat u de tijd heeft om een account aan te maken, uw profiel te vullen en alvast rustig rond te kijken op het platform of een spelletje te spelen. Spelen zonder account kan ook, maar dan kunt is niet chatten. En dat maakt het nou juist zo gezellig!
  2. Registreer u op vrijdag 30 september voor het 'Bingo 4 uur toernooi' en 'koop' hier van uw gratis munten een bingo kaart     (1 munt). Dit kunt u al ruim voor 16:00 uur doen om zeker te zijn van deelname.
  3. Pak een gezellig glaasje drinken en wat lekkers en zorg dat u voor 16:00 uur klaar zit achter uw tablet of computer.
  4. 16:00 uur start het gezamenlijk Bingo spel waaraan we met zoveel mogelijk mensen mee doen.                                               

Win leuke prijzen!
Degene met jackpot krijgt een mooie bos bloemen thuis gestuurd en iedereen met Bingo krijgt een fles wijn.

 

Week tegen Eenzaamheid
Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenmzaamhied en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de week tegen de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzamheid
1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt tot gezondheidsrisico's. minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogamma Eén tegen Eenzaamheid
De week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogamma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezoendheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo'n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het progamma aangesloten. Samen zetten zij zich in om een trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk voor meer info op www.eentegeneenzaamheid.nl


 Datum: 26-09-'22
Neem een lidmaatschap om reacties te kunnen lezen en schrijven.
Terug naar overzicht
Alle rechten voorbehouden SooS.nl | Club richtlijnen | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten